Георги Илиев ще трябва да плати разноските по делото от близо 2000 лева

Условна присъда от 2 години, с 4 години изпитателен срок, получи Георги Илиев за убийството на сина на шефа на ДАНС Юлиан Георгиев. Той беше признат за виновен, че през 2014 г. е нарушил правилата за движение, като не е пропуснал насрещно движещите се, преди да направи ляв завой за Ловния парк и е предизвикал челен сблъсък на пътя. Освен това книжката му ще бъде отнета за срок от две години и ще трябва да плати разноските по делото от близо 2000 лева.

По темата

Припомняме, че животът за 20-годишния Юлиян Георгиев приключи на 2 април 2014 година, докато кара мотор. Катастрофата става на входа на Ловния парк. Георги Илиев идва от посока център и се опитва да направи ляв завой, за да влезе в Ловния парк. В същия момент в противополжна посока се движи Юлиян Георгиев със 120 км/ч. Според експертите ударът е бил неизбежен.  

Експертите разкриха, че Юлиян вероятно е шофирал мотора си след употреба на забранени субстанции. Като виновен за катастрофата прокуратурата сочи шофьора на колата, в която Юлиян се врязва - бизнесмена Георги Илиев. 

Спор в съда се оказа пътната маркировка - дали Георги Илиев е имал право на ляв завой точно на въпросното място.