Трима ентусиасти изрисуваха жилищен блок в квартал "Тракия" в Пловдив

Две вишки, една седмица време, бои и наеми за съоръженията за около 9000 лева и трима ентусиасти - това стои зад най-новия жител на блок 42 в квартал "Тракия" в Пловдив.

Малкото момче с къщичка и цвете в ръка, сподирено от куче, се превърнаха в най-голямата забележителност в района тези дни, пише БГНЕС.

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Димитър Механджийски, Васил Лалов и Георги Ташкин са стрийт арт художниците, които превръщат калкана на панелния блок в картина. Събитието е част от стрийт арт фестивал и от културния календар на Пловдив, а изборът на мястото не е бил много лесен.

Проектът не е лесен, а трите момчета не са използвали шаблони, всичко е на ръка. Смисълът на картината е посланието на младите - семейството, обърнато с любов към обществото, приятелството, младостта. Понякога това трябва да се обясни на по-възрастните обитатели на квартала, но и без обяснение те харесват новия изглед на блока.

Подобен голям проект художниците от "Пиротехникс - Озон" наскоро осъществиха в Смядово. Интересът към тяхната работа расте, а според организаторите от "Обединени младежи" смисълът е както да се подобри околната среда, така и да се възпитат децата в добър вкус.