2 екипа пожарникари с платнище чакат, за да го уловят във въздуха

Пети час продължава драмата с мъж на средна възраст, който заплашва, че ще скочи от прозореца на жилищен блок в кв. "Грамада" в Благоевград, предаде БГНЕС.

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

По темата

От 16:30 ч. днес мъжът е седнал на перваза на дома си на 4-ия етаж, десният му крак е от външната страна на прозореца, барикадирал се е в дома си, с него разговарят две психоложки на полицията и лекар-психиатър.

От долу, скрити зад страничната част на блока, за да не ги вижда, чакат 2 екипа пожарникари с платнище, за да го уловят във въздуха, екип на спешна помощ, цивилни полицаи.

Същото изпълнение в продължение на 4 часа мъжът направи в петък, оттогава не пуска никой в стаята, в която се е заключил. Заплашва, че ако някой влезе-ще скочи.

Психолозите и психиатърът разговарят с него през тесен процеп на вратата, която е барикадирана от вътрешната страна. Първоначално мъжът казал, че поиска да започне работа като санитар в болницата, след като му „я осигуриха”, той отказа. След това мъжът с психични проблеми „разговаря с журналист с фотоапарат”, пред когото обясни какво иска.

Тъй като мъжът не е опасен за околните, спрямо него не се предприемат радикални действия, просто го изчакват да се умори. Засега почти 5 часа след началото на екшъна, наблюдаван с насмешка от живущите в блоковете „Орбита” в квартала, развитие няма.

Мъжът стои на прозореца, чопли семки, пуши цигари, пие вода, плюе и хвърля запалени кибритени клечки надолу, но не се уморява. А екипите на Спешна помощ и пожарната продължават да чакат.