Това сочат резултатите от ново изследване

Ровенето в телефона на партньора е признак на недоверие, но резултатите от ново проучване показват, че хората имат всички основания да го правят, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Анкета, обхванала 1000 души във Великобритания, показва, че голям брой хора крият в телефоните си неща, които не желаят да стават достояние на половинките им. От допитването става ясно, че мъжете по-често имат "мобилни тайни" от жените – 25% от 18-29-годишните срещу едва 3% от представителките на нежния пол от същата възрастова група.

17% от мъжете на възраст между 30 и 44 години и 9% от тези между 45 и 59 години не крият, че в телефоните им има неподходящо за очите на партньорките им съдържание. Подобни тайни имат едва 5 и 3% от жените в съответните възрастови групи.

Имайки предвид, че повече представители на силния пол крият "палави тайни" в телефоните си, не е изненадващо, че дамите са по-склонни да ровят в мобилните апарати на партньорите си. Като цяло подобна практика имат 27% от жените срещу 21% от мъжете. На определена възраст дамите са особено недоверчиви - в групата на 30-44-годишните жени 36% признават, че са "заемали" телефоните на партньорите си, за да "надникнат" в съдържанието им. За сравнение - мъжете на тази възраст, които подхождат с недоверие към половинките и проверяват телефоните им, са 22%.

Авторите на проучването са искали да разберат също дали хората, открили сексуални послания или снимки в телефоните на партньорите си, са склонни да им простят и да останат заедно. Като доказателство, че британците не толерират палавото поведение, 61% от жените и 55% от мъжете са отговорили, че "кръшкачите винаги си остават такива".