Медиците от няколко месеца не получават пълния размер на заплатите си

С ефективни стачни действия плашат лекарите и медицинският персонал на най-старата общинска болница в Пловдив – „Св. Мина”. Социалното напрежение расте. Близо четири месеца лекарите не са получавали в пълен размер възнагражденията си. Най-голямото им притеснение е каква ще е съдбата на болницата, която е затънала в дългове. Задълженията на здравното заведение към момента възлизат на 2 милиона и 300 хиляди лева.

По темата

„Срамно и обидно е, не само че не ни се изплащат заплатите при полагания труд от нас. Аз лично съм обиден на кмета и заместниците му, който по няколко пъти на ден минават пред болницата, но нито един от тях не дойде да поговори с медицинския персонал. Убедени сме, че ако ние не се борим, няма да имаме никакъв резултат и приблизително около Нова година ще се окажем вън от тази сграда и Пловдив ще бъде лишен от една болница”, коментира за „Здравей, България” д-р Цветан Деведжиев, който от 36 години работи като кардиолог, а сега е началник на отделението по кардиология в болницата „Св. Мина”.

Управителят на болницата Галина Караоланова тази сутрин е извикана спешно в министерството на здравеопазването, за да се уточни по какъв начин болницата ще получава лекарства.

А от Община Пловдив съобщиха, че ще се борят да спасят болницата, въпреки че засега няма как да се отпуснат пари за нея.

Репортер: Благой Бекриев