В ЦИК се записаха 24 кандидат-президентски двойки

Рекорден брой претенденти за държавен глава. Днес изтече последният срок за регистрация на кандидат президентските двойки.

В ЦИК се записаха 24 кандидат-президентски двойки. За сравнение на миналите избори за държавен глава те бяха 18. А на по-миналите - едва 7. 

По темата

Вдясно сили ще мерят кандидатите на ГЕРБ и на Реформаторския блок - Цецка Цачева и Трайчо Трайков. Левицата предлага богатство от кандидати - Румен Радев ще играе от инициативен комитет с подкрепата на БСП. АБВ и партньори издигат Ивайло Калфин. А Движение 21 - Татяна Дончева. На този вот Патриотите се обединиха и излъчиха Красимир Каракачанов. А без съмнение голямата и спорна изненада на изборите беше номинацията на бившия премиер Пламен Орешарски. Въпреки взаимните закани, ДПС и ДОСТ не издигнаха свои кандидати. Поне не официални. Сюрпризи и колорит обаче явно ше ни съпровождат по време на цялата кампания.

Ексцентричният бизнесмен Николай Банев увенча тазгодишната партида кандидат- президенти. Високо целеполагане показа и друг екстравагантен кандидат още в зората на предкампанията. Митьо Пищова обяви, че ще получи 6% на вота. А подгласникът му - Радо Шишарката, откри нови пресечни точки между политиката и шоубизнеса.
 
Международният челен опит тласнал вечния Жорж Ганчев отново към президентския пост.
 
Политика с бизнесакценти ще прави и варненският лекарствен и отскоро петролен бос Веселин Марешки.
 
С надежди да отговорят на очакването за държавен глава - мъжкар, в битката се записаха небезизвестният Бисер Миланов - Петното и прочутият бияч на Волен Сидеров -
Камен Попов.
 
В надпреварата отново са певецът и общински Съветник Светльо Витков, соловият националист Велизар Енчев, бившият кмет на София Александър Каракачанов, бившият собственик на ЦСКА Александър Томов и серия други по-незнайни претенденти за Дондуков 2.