Броят на евакуираните заради природната стихия достигна 22 000 души

Седем жертви взе до момента урагана Матю, който преминава през Карибските страни. Бурята от четвърта степен беше определена като най-мощната в този район от 1964 г. насам. Сега тя се насочва на север. Три щата вече обявиха извънредно положение. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЕВАКУАЦИЯТА НА ХОРАТА В РАЙОНА НА УРАГАНА

Улици превърнати в реки, наводнени къщи, паднали дървета и прекъснати електроповоди… Това са последиците от преминаването на урагана Матю. Най-тежко засега е положението в Хаити и Доминиканската република, където расте броят на жертвите и мащабите на разрушенията.

Още преди бурята да е стигнала до острова, който си делят Хаити и Доминиканската република, бяха евакуирани повече от 6000 души. Южната половина на Хаити се оказа откъсната от останалата част на страната след рухването на важен мост. 

В Куба властите евакуираха над 300 000 души в източните провинции, но стихията сега се насочва към Бахамските острови и Съединените щати. В щатите Флорида, Джорджия, Северна и Южна Каролина е обявено извънредно положение.

Още от вторник във Флорида започнаха да се образуват опашки по бензиностанциите, а хората се запасяват с продукти от първа необходимост. Междувременно Съединените щати изпратиха самолетоносач, който да помогне на карибските държави при справяне с последиците от стихията.

Видео: Ruptly