Това беше и единствената дискусия между Майк Пенс и Тим Кейн в национален ефир

Кандидатите за вицепрезиденти в САЩ Майк Пенс и Тим Кейн се сблъскаха във вторник вечер по време на остър телевизионен дебат, съобщава БГНЕС.

По време на дискусията политическите половинки на Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп обсъждаха вътрешната и международната политика.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Майк Пенс отхвърли „слабата външна политика" на Клинтън по времето, когато е била на държавен секретар. Тим Кейн пък определи Тръмп като човек, който „винаги поставя себе си на първо място" и гради бизнес кариерата си на гърба на обикновените хора”. Той припомни също, че в продължение на години милиардерът „срамно лъжеше" за мястото на раждане на президента Обама.

Всеки се опитваше да покаже, че визията му за Америка е по-различна, като се стремеше да вдигне акциите на своя кандидат-президент и да критикува програмата на съперника си. Пенс и Кейн демонстрираха различия във вижданията си за икономиката, сигурността и миграцията пет седмици преди президентските избори на 8 ноември.

Дебатът във вторник беше единственият, който сблъсква двамата кандидати за вицепрезидент. Основната роля на тази длъжност в САЩ е да замести президента в случай на смърт или оставка.

В неделя пък предстои вторият телевизионен сблъсък между Клинтън и Тръмп.