"Ако има важни гласувания, ще участваме в тях", заяви Цачева

Димитър Главчев сяда на мястото на Цецка Цачева в парламента по време на кандидатпрезидентската капания. 

По темата

„Тази сутрин на Председателски съвет информирах, че с моя заповед от 3 октомври, непосредствено след внасяне на моята кандидатура за президент и тази на Пламен Манушев за кандидат за вицепрезидент, съм управомощила Димитър Главчев да изпълнява правата и задълженията ми за времето от регистриране на кандидатурата ми до обявяване на резултатите от изборите”, заяви Цачева.

„Считаме, че не е коректно по време на изборната кампания ефективно да изпълняваме правомощията си. Но ако има важни гласувания, ще участваме в тях”, добави тя.

За да не попадат Цецка Цачева и подгласникът й Пламен Манушев в черния списък с отсъстващите депутати, двамата вече са поискали отсъствията им да бъдат извинени. Същото ще направи и друг от кандидатите за президент – Красимир Каракачанов. Въпреки отсъствието си от парламента, те ще получат заплати за октомври. Цачева е решила да дари парите. 

От ДПС съзряха, че за изборите между ГЕРБ и националистите има предизборни договорки. И предупредиха, че това заиграване може да струва скъпо на управляващите. Красимир Каракачанов отрече задкулисни договорки с ГЕРБ. Според него нервността на ДПС била свързана с поразклатената им роля на балансьор в политиката. 
 

Видео: БГНЕС