На нея са били още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева

Ден, след като научава, че сестрата на загинал млад мъж е публикувала във Facebook писмо, адресирано лично до премиера Бойко Борисов, министър-председателят разговаря с майката. Срещата се е състояла във вторник, преди заседанието на Министерския съвет, съобщи вестник “24 часа”, позовавайки се на майката на загиналото момче Анелия Терзиева. На нея са били още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева. Боряна, сестрата на Никола Терзиев, също е присиствала на срещата.

По темата

„Обещаха ми пълна подкрепа и затягане на мерките при смърт на пътя”, каза майката Анелия Терзиева. “Много се зарадвахме, че ни обърнаха внимание”, добави дъщерята.

Всички обещали на семейството безусловна подкрепа, за да бъде наказан убиецът на Ники.

Заради многото смущаващи твърдения на близките на загиналото момче около катастрофата главният прокурор Цацаров е наредил проверка на варненския окръжен прокурор Владимир Чавдаров.

На Бейтула Исмаил, който блъска младото момче, дори не му е била наложена мярка за неотклонение. Той блъснал Никола на магистрала “Хемус” отзад, като е хвърчал с над 200 км/ч. Терзиев карал служебен автомобил. Работел като доставчик на храна. Колата на Никола изхвърчала от пътя и се забила в дере. Части от нея проникнали в тялото на младия мъж, който починал от остра кръвозагуба. Наложило се да режат автомобила, за да го извадят.

Оказва се, че това не е първата смърт на пътя, причинена от Бейтула Исмаил. Преди години ударил жена на пешеходна пътека и тя починала. Исмаил обаче останал на свобода с условна присъда. Имал забрана да шофира 2 години. През февруари 2014 година бил реабилитиран по право.

Премиерът Борисов е обяснил на майката, че ГЕРБ готви промени в Закона за движение по пътищата и ако те бъдат приети, при тежки катастрофи с пострадали и жертви на причинителите ще бъдат отнемани веднага шофьорските книжки.

Анелия Терзиева настояла да отиде лично в парламента, когато промените влязат в зала за гласуване.

Майката изрази увереност, че след срещата до дни ще има обвиняем за смъртта на сина ѝ. “Нашата битка не е за смъртта на Ники. Той си отиде и нищо няма да ни го върне. Искаме да се промени законът, за да има по-тежки наказания за убийците на пътя”, каза тя. Доволна от разговора с премиера е и дъщеря ѝ Боряна.