Изведнъж апаратът започнал да пращи и от него се разнесъл дим

Пътниците на самолет на авиокомпания "Саутуест еърлайнс", готвещ се да изпълни полет от Луизвил за Балтимор, бяха евакуирани заради дим, излизащ от прегрял смартфон, предадоха БТА и световни агенции.

Южнокорейската компания-производител на смартфона наскоро изтегли от пазара този модел заради риск от експлозия или възпламеняване на батерията. 

Инцидентът се разиграл на летището в град Луизвил в щата Кентъки. В самолета имало 75 пътници. В момента, в който стюардесата разяснявала инструкциите за безопасност, от изгасения смартфон на един от пасажерите се понесъл дим и така се стигнало до евакуацията.
Сара Грийн, съпругата на пътника, чийто смартфон се подпалил, каза, че това е станало точно след като телефонът е бил изключен. Изведнъж апаратът започнал да пращи и от него се разнесъл дим. 

Тогава съпругът ми го извади от джоба си и го хвърли на пода, допълва Сара Грийн. Тя пояснява, че телефонът е бил подменен от компанията.

Компанията изтегли най-малко 2,5 милиона смартфона от вида по целия свят. Новината, че след тази мярка подменен телефон също се е подпалил, може да постави компанията в неудобно положение и да доведе до отваряне на нова скъпа страница в глобалния скандал с този модел смартфони.