На арестувания собственик са повдигнати обвинения за данъчно престъпление и лихварство

След поредицата репортажи на Вероника Димитрова за ужилените от така наречената Дупнишка популярна каса беше арестуван собственикът ѝ. Става въпрос за стотици хора от Дупница, а и не само, които са влагали парите си там срещу невиждана лихва. 

По темата

Схемата стана ясна преди няколко месеца. Измамените се подлъгали от високата лихва, която стигала 18%. Разследващите установили, че става въпрос за класическа финансова пирамида.

След разследването на „Здравей, България” жалбите в прокуратурата започнаха да валят. Последваха и арести – на шефа на касата Георги Близнаков, съпругата му Ивона и техния син. Синът им вече е освободен.

Измамените чули, че със спестяванията им собственикът е построил хотел в Сапарева баня. След арестите ужилените се надяват на справедлив процес.

Окръжният прокурор Румен Попов обясни, че парите на хората могат да бъдат върнати, ако органите на реда установят къде са вложени. Банковите сметки на семейството обаче са празни, защото парите са давани на ръка.

„На Георги Близнаков е повдигнато обвинение за данъчно престъпление. На него и съпругата му е повдигнато още едно обвинение – за лихварство”, поясни Попов.