Това стана след драматичен двубой срещу намиращия се в превъзходна форма Лука Пуй

Григор Димитров е четвъртфиналист на силния турнир в Пекин! Това стана след изключително драматичен двубой срещу намиращия се в превъзходна форма Лука Пуй, завършил с успех в три сета - 6:7(3), 7:6(0), 6:4, предаде Gong.bg

По темата

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Мачът между двамата предложи тенис на много високо ниво, като и двамата показаха най-доброто от себе си. Като цяло срещата беше изключително равностойна, но по-често българинът беше този, който имаше предимство и създаваше повече неприятности в сервис гейма на съперника.

Въпреки това Димитров беше изключително близо до загубата, след като Пуй сервираше за спечелване на мача при 5:4 във втория сет.

Преди това първата част премина в превъзходство на Григор, който обаче така и не постигна пробив, а Пуй надделя в тайбрека. Французинът се възползва и единствената си до този момент точка за пробив във втория сет, за да стигне до важното предимство. Димитров обаче успя да върне пробива в последния възможен момент, за да вкара сета в нов тайбрек, в който великолепната му игра доведе до 7:0 и вкарване на мача в трети сет.

В него Димитров просто надигра съперника си, постигна решителен пробив и след 6:4 узакони своето място в топ 8.

Така Григор Димитров стана първият четвъртфиналист в Пекин. В битката за полуфиналите в петък най-вероятният съперник на Димитров е не кой да е, а Рафаел Надал. За целта обаче преди това испанецът трябва да преодолее Адриан Манарино.

Информация: Gong.bg