Две от песните в "Bleu & Lonesome" са с участието на Ерик Клептън

Групата "Ролинг Стоунс" обяви, че през декември ще издаде първия си студиен албум след повече от десет години мълчание, информира "Ройтерс", цитирана от БТА. В албума "Bleu & Lonesome" Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс се връщат към корените си. Той съдържа кавъри на класики на американския блус. "Ролинг Стоунс" започват кариерата си в този стил.

По темата

Песните от албума са записани през декември миналата година за три дни в Лондон, в Бритиш гроув студиос, близо до района, където започва кариерата им през 1962 г. Тогава те се вдъхновяват от американския блус. 

"Страстта към блуса винаги е била в сърцето и душата на "Ролинг Стоунс". Техният подход към албума беше да е спонтанен, записан на живо в студио, без наслагване", пише в изявлението.

Песните са на изпълнители, чиято музика "Ролинг стоунс" са изпълнявали в в началото на кариерата си - Хаулин Улф, Уили Диксън, Джими Рийд, Еди Тейлър, Литъл Уолтър.

Две от 12-те песни в "Bleu & Lonesome" са с участието на Ерик Клептън. Американският блус повлиява силно британския рок в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. 
"Ролинг Стоунс" не са издавали албум с нов материал от 2005 г., когато на музикалния пазар излезе "A Bigger Bang". През следващите години ветераните концертираха неуморно. През март тази година Мик Джагър и компания изнесоха исторически безплатен концерт в Куба пред публика от около 500 000 души.