Депутати от БСП издигнаха черно знаме пред трибуната с надпис "Те поГЕРБаха България"

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев прекрати парламентарното заседание поради безредици в залата.

Това се случи по време на декларацията от името на Парламентарната група на ГЕРБ, представена от Георг Георгиев, във връзка с избора на генерален секретар на ООН.

Декларацията бе прекъсвана от възгласи „Оставка“ от страна на БСП. Депутатите Таско Ерменков и Жельо Бойчев издигнаха черно знаме пред трибуната, на който пишеше: „Те поГЕРБаха България”. 

Димитър Главчев остави без отговор въпроса наистина ли са очаквали провокации от БСП и затова са прекратили заседанието, защото правилникът в НС дава възможност на председателя да даде почивка и след това заседанието да продължи. Нещо, което не се случи. От опозицията казаха, че са лишени от основното право на демокрацията – да питат управляващите по различни въпроси.  

Видео: БГНЕС

Две седмици остават на депутатите да работят, преди да се включат активно в предизборната агитация. От 24 октомври заседания няма да има. До тогава вероятно ще станем свидетели на още трикове. През последните дни проблем  за управляващите е да съберат кворум, за да започнат заседанията на парламента.