Рок групата отбелязва 30 години от създаването си.

Легендарната рок група "Ахат" отбелязва 30 години от създаването си с национално турне.

„Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика, да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години…“, споделя фронтмена на "Ахат", Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на групата от последните години - като съпорт на "Дийп Пърпъл", "Юрая Хийп", "Уайтснейк", "Дъ Кълт", "Блек Сабат", "Скорпиънс", "Айрън Мейдън", както и последното им турне през 2007-а година. Но вече от няколко години Ахат не са работили заедно.

„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край“, допълва Денис Ризов, басистът на групата.

До момента графикът за протичане на „Последния поход” е:

22 Ноември - Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.

25 Ноември – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ

27 Ноември – Бургас, Спортна зала МЛАДОСТ

28 Ноември – Пловдив, Панаирна палата 2

30 Ноември – Благоевград, Спортната зала СКАПТОПАРА

17 декември – София, НДК - ЗАЛА 1

Съпорт на турнето на "Ахат" е първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.

Групата пази като тайна и изненада сет листа за концертите, но вече е известно, че наред с емблематичните хитове ще прозвучат и някои пести, които отдавна или никога не са изпълнявани на живо.