Престъпната група се е занимавала с наркотици, трафик на хора и фалшиви пари

Полицията в Словения е провела най-голямата операция срещу мафията в страната, в която има и българско участие, пише БГНЕС.

При спецакцията са задържани 160 кг. кокаин и 130 кг. марихуана. Силите на реда в Любляна продължават да издирват един от мафиотите Шипрон Ходжай.

По темата

Задържани са 21 души за извършването на 400 престъпления в Словения, България, Босна и Херцетовина, Сърбии, Македония и Косово.

Освен наркотиците са задържани огнестрелни оръжия, а в България е открита печатница на фалшиви пари, които са били разпространявани на територията на Европа.

Престъпната група се е занимавала с трафик на хора. Според властите в Словения на тяхна територия са вкарани поне 50 души нелегално.

Сред заподозрените като участник в мафиотската структура се сочи и бившият капитан на футболния отбор от Копар Ивица Губерац, който в момента по неофициална информация се намира на територията на Русия.

В сряда МВР съобщи, че служители на ГДБОП са неутрализирали организирана престъпна група, разпространявала фалциви пари в страни от ЕС. Иззети бяха банкноти с номинал от 50 и 100 евро за над 3 милиона. При операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, бяха задържани осем души.