Епичната битка се състоя на стадион "Парк Де Пренс"

Българският национален отбор по футбол отстъпи с 1:4 на финалиста от Европейското първенство Франция като гост. Това бе втори кръг от група А на световните квалификации, и в него вече фаворитът Франция взе първия си успех.

В другите два мача от групата, Холандия не пожали Беларус и би с 4:1, а Швеция се наложи като гост на Люксембург с 1:0. Франция, Холандия и Швеция имат по четири точки в групата, българският тим е с три, Беларус с една, а Люксембург е без точков актив.

България пък вече е отборът с най-много допуснати голове в група А - седем за два мача.В понеделник България гостува на Швеция.

23 години след победата на нашите футболисти на "Парк Де Пренс", националните отбори на двете държави отново се изправят един срещу друг в квалификация за световното в Русия през 2018-та. 

Часове преди мача се срещнахме с част от нашите фенове и една изненада, специално за зрителите на NOVA братовчедът на звездата на французите Димитри Пайет. Вижте неговите очаквания

Време за реванш. Два национални отбора отново ще се изправят един срещу друг. Всички мечтаят за победа и никой не подценява противника.

"Очакванията не са много големи. Най-важното е да са реалистични. Това, което искам ще е да играят много стегнато, много близо и много агресивно", обясни треньорът на националния отбор Петър Хубчев.

Със самолета на националния отбор във Франция са пристигнали и 90 фена. За да отидат на стадиона и да подкрепят отбора. Така както направиха и много българи на 11 ноември 1993 г. Денят, в които стана ясно, че Господ е българин. Тогава Емил Костадинов успя да вкара гол секунди преди финала на мача. А сега треньорът на българския отбор отново изпраща на терена Костадинов. Георги Костадинов. Футболистът, от който се страхува Фредерик – братовчедът на един от най-добрите френски национали Димитрий Пайет.

А залозите вече започнаха. Ще има ли реванш - 23 години по-късно ще стане ясно тази вечер.

Стажант-репортер: Владислава Тричкова