Лентата, разказваща истинската история на Румена - жена, която изоставя дома си, за да предвожда чета, е подкрепена от Нова Броудкастинг Груп

В студиото на "Часът на Милен Цветков" режисьорът Зорница София разказа подробности около новия си филм "Воевода".

Лентата, която ще излезе по кината през следващата година, разказва истинската история на Румена - майка, която е принудена да изостави дете и дом, за да предвожда чета, раздаваща правосъдие в завладяната от Османската империя България. 

По темата

"Видях, че има 35 филма, посветени на Жана Д'Арк. В България пък имаме 35 жени воеводи и нито един филм за тях", разкри Зорница София относно мотивацията си да заснеме лентата. Тя сподели, че филмът е екранизация по разказа в сборника "Хайдути" на Николай Хайтов, която е една от любимите ѝ книги и това е допълнителна мотивация да се ангажира с проекта.

"Воевода" ще бъде разпространен по родните екрани от "Лента" и е част от поредица качествени български кино продукции, подкрепени от Нова Броудкастинг Груп.

“Лента”  е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Сред топ филмовите предложения на „Лента” от началото на годината са "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии – „Моята голяма луда гръцка сватба 2”, „Денят на мама”, „Любезните пичове”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан” и революционните хитове в трилър-жанра „Игра на нерви“, „I.T.”.

След българския филм “Маймуна” и вдъхновения от действителен случай “Море в пламъци“,  не пропускайте предстоящата премиера на "Часът на чудовището“ на 21 октомври. 

Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.