Tой бе свален от сградата след 8-часови преговори

Българин се барикадира в продължение на седем часа на покрива на Миланската скала. Живеещият от 10 години в Италия Марин Адвински разпъна плакати срещу свикания през декември референдум за промени в конституцията

След продължителни преговори, полицаи и пожарникари успяха да го свалят. 

Той е на 50 години и от 10 години живее в Италия. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за фалшива гражданска тревога.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА НАШИЯ СЪНАРОДНИК

От ранни зори пожарникари, полицаи, линейки и любопитни граждани застанаха край прочутия оперен театър, от чийто покрив сънародникът ни опъна три плаката и остана закрепен до комин в знак на протест.

Адвински демонстрира срещу референдума, свикан от правителството на Матео Ренци на 4 декември за поправки в конституцията, целящи  намаляване броя на депутатите и държавните разходи.

Също така той опъна плакати, подкрепящи вижданията на бившия премиер Силвио Берлускони, както и свободата на демокрацията.

Българинът живее в италианското селище Остиля в областта Мантова. Оказа се, че това не е първата му изява по италианските покриви. Миналата година той се е качил на покрива на църквата в Мантова. 

Репортер: Антоанета Николова

Снимка: Corriere della Sera