Видни републиканци свалят подкрепата си за него

Може ли Доналд Тръмп да бъде отстранен като кандидат-президент? Въпросът се обсъжда в Съединените щати след скандалния видеозапис, който разкрива циничното отношение на

По темата

милиардера към жените.

14 сенатори-републиканци оттеглиха подкрепата си за Тръмп. Някои от тях директно поискаха махането му като кандидат за президент и замяната му с кандидата за вицепрезидент Майк Пенс.

Дори съпругата му Мелания Тръмп определи изказванията в скандалния видеозапис като обидни и неприемливи, но призова хората да простят на съпруга ѝ. 

Сред видните републиканци, които свалиха подкрепата си за кандидат-президента, са Кондолиза Райс, Джон Маккейн и Арнолд Шварценегер го призоваха да се оттегли от надпреварата за Белия дом заради разпространените записи, в които той използва обидни думи и цинични изрази за жените.

А хит в социалните мрежи се превърна яростна атака на холивудската звезда Робърт Де Ниро. 

"Той е толкова очевидно тъп. Той е хулиган, псе, прасе. Той е мошеник и лъжец. Бездарник, който нищо не разбира", заяви актьорът. 

Американският вицепрезидент Джо Байдън също реагира, като определи като унизителни изказванията на кандидата за държавен глава от Републиканската партия Доналд Тръмп за жените.

"Такива думи са унизителни. Такова поведение е злоупотреба с власт. Това е неприлично. Това е сексуално насилие", написа Байдън на страницата си в Twitter.

Вижте подробности за скандала.