Сблъсъкът между двамата беше определен като един от най-настървените

Вторият телевизионен дебат на двамата претенденти за президентския пост в Съединените щати премина под знака на взаимни обвинения и нападки.

По темата

Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп започнаха дебата без да се ръкуват, а мнозина определят сблъсъка между двамата като един от най-настървените в съвременната американска история.

Бившата първа дама атакува милиардера във връзка с отношението към жените. Неговите изказвания за жените показват какво мисли той за тях и какво им прави, а публикуваното преди дни видео показва точно какъв е Тръмп, каза Клинтън.

В неочаквана политическа дързост и в опит да спаси политическата си кампания, Тръмп припомни всички секс скандали на Бил Клинтън, като дори беше поканил в залата три от жените,  които са го обвинявали в сексуални посегателства. И всичко това пред очите на неговата съпруга и дъщеря му. 

От своя страна той отговори, че изпитва голямо уважение към жените. Тръмп се зарече, че ако бъде избран за президент, ще прати по дяволите "Ислямска държава" и ще назначи специален прокурор, който да разследва действията на Хилъри Клинтън.

Тя атакува съперника си, като заяви, че Москва се опитва да повлияе на президентските избори в полза на Доналд Тръмп.

Хилъри Клинтън побеждава Доналд Тръмп и във втория кандидатпрезидентски дебат.

Според допитване на CNN 57% от анкетираните са посочили кандидатката на демократите за победител.

Предпочитания за Тръмп са изразили 34 на сто.

Въпреки, че в началото двамата съперници не се ръкуваха, в края те все пак си стиснаха ръцете. 

Репортер: Ясен Дараков