Това заяви настоящият ректор на университета проф. Вихра Миланова

„Всичко започна, когато беше публикуван одитният доклад на Министерството на образованието и науката. Самата аз бях доста изненадана и стресната от информацията. Това урони престижа на едно от най-авторитетните учебни заведения в България”, заяви в "Здравей, България" проф. Вихра Миланова, ректор на Медицинския университет. По думите ѝ лекарите, които завършват този университет, са добре подготвени и търсени по света. „За жалост, малка част от тях остават да работят в България”, допълни тя.

По темата

„Една от констатациите в одитния доклад е именно за начина, по който се приемат чуждестранни студенти. Такива нарушения са констатирани и в миналия доклад”, съобщи проф. Миланова.

Попитана как хората да са сигурни, че и изпитите не се дават по същия начин – с пари, тя отговори, че засега няма основания да се мисли, че това се е случвало. „Докладът е даден на прокуратурата и тепърва ще се правят разследвания в тази насока”, заяви тя.

На въпрос имало ли е политическа протекция, за да се случва всичко това, професорът отговори, че други органи ще отговорят на този въпрос.

Ректорът на Медицинския университет съобщи, че предстои проверка на Националната агенция за приходите, която ще обхване последните седем години.

Целия разговор гледайте във видеото.