Един мъж е задържан

Едно от момичетата, които избягаха от социален  дом в столичния квартал "Люлин", е било изнасилено. Задържан е 33-годишният Йордан Георгиев, който вече е обвинен.

По темата

Пострадалото 13-годишно момиче, заедно с още две деца от дома, решили да го напуснат и през този уикенд да отидат на гости при позната на едно от тях.

Мая, Иванка и Димитър нямали пари за път и затова решили да заложат мобилния телефон на пострадалата. За целта отишли на столичния пл. „Лъвов мост” , където малолетното момиче се запознало с Йордан Георгиев.

Той ѝ казал, че ще я заведе до заложна къща. Пострадалата тръгнала с него. Двамата отишли до кв. „Враждебна”. Там Георгиев ѝ нанесъл няколко удара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил. После я завел във фургон в същия столичен квартал, където тя останала през нощта. Там Георгиев отново изнасилил момичето. На сутринта той я завел обратно на „Лъвов мост” и я пуснал да си ходи. До момента Георгиев е осъждан 14 пъти за извършени кражби и грабежи.

Другите две деца за радост не са станали жертва на престъпление. Открити са в монтанското село Габровница, където едно от тях е имало близки.  "Те са се качили във влака и понеже не са имали билети са се крили в тоалетната, след като кондукторът е отминал, те са казали, че са ги проверили. Кондукторът не е реагирал на това, че децата са сами", разказа директора на дома Ива Веселинова. 

Майките и на трите деца са в чужбина и отказват да се грижат за тях. В момента с тях работят психолози, в дома започна проверка на социалните. Случаят е предаден на Софийската градска прокуратура.