Оказа се, че той е бил приет в болница

Делото срещу Александър Методиев, известен като Бат Сали, не тръгна на заседанието днес, съобщи БГНЕС. Оказа се, че той е бил приет в болница. Адвокатът му представи медицинско. Самият Методиев пък настоява да присъства на заседанията. Следващото е насрочено за 14 ноември. 

По темата

Прокуратурата не видя пречки делото да започне днес, но съдът прие, че има уважителна причина за неявяването му и за да не се наруши правото му на защита, делото бе отложено.

Припомняме, че Александър Методиев е обвинен за хулиганство на пътя и оказване на съпротива на полицай. До делото се стигна след инцидент в началото на май тази година.

Според обвинението бат Сали е извършил тройно изпреварване в град Костенец пред патрулна кола на полицията. Полицаите незабавно са му подали сигнал да спре, но депутатът само им помахал с ръка, ускорил и подминал.

Минути по-късно на същото място полицаите спрели за проверка микробус. Возещите се вътре се обадили по телефона на Александър Методиев и го уведомил за случващото се, а той се върнал на мястото и започнал да изисква обяснение от полицаите защо съставят акт на неговите хора. Това са разказали униформените, а въз основа на техните показания Александър Методиев се сдоби с обвинения.

Не става ясно защо полицаите не са арестували Методиев на мястото на инцидента. След като се сдоби с обвинения пък, съдът го пусна с най-леката мярка за неотклонение – подписка. Александър Методиев не се признава за виновен.