52 души са ужилените от фирма „Проксима”

52 души са ужилените от финансовата пирамида „Проксима” с управители Виолета Пенкова и Любомир Бишаров. Фирмата фалира през 2012 година.

По темата

„Убедиха ни, че сумите са гарантирани, а доходите ще са добри. Спазваше се доста висока конфиденциалност. Не сме подписвали никакви документи при даването на парите, получавахме само запис на заповед”, разказа един от потърпевшите, който е загубил над 100 000 лева.

Хората споделиха, че лихвата не е била голяма – малко над тази, която предлага банката. „Повечето от вложителите сме близки и познати на собствениците”, каза друг от измамените.

Управителката Виолета Пенкова дори разиграва различни версии, една от който е, че снаха ѝ е починала и трябва да се докара урната от Швейцария и така успява да измъкне допълнително пари от хората.

„Не знаем къде са отишли средствата ни и се надяваме това да го установи прокуратурата, която все още разследва”, сподели друг потърпевш.

Хората подозират, че парите им може да са в Швейцария, тъй като Виолета Пенкова има роднини там. „От четири години те не работят. Вероятно се издържат с нашите пари”, смятат хората.

Повече по темата гледайте във видеото.