Българите, които притежават проблемните устройства, ще имат възможност да ги върнат на дистрибутора у нас

Собствениците на изтеглените от пазара мобилни устройства на Samsung, модел „Galaxy Note 7”, ще могат да върнат телефоните и таблетите си и да си получат обратно парите за тях. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на БНР.

По темата

Имаме уверението на дистрибутора на марката за България, че закупилите такива устройства ще могат да ги върнат и да си получат обратно парите”, заяви Маргаритов.

Той препоръча, ако някой разполага с такъв телефон, веднага да го изключи и да преустанови употребата му, за да не се създават рискове от възникване на инциденти.

Наскоро стана ясно, че компанията преустановява производството и дистрибуцията на най-новия си модел “Galaxy Note7” след получени над 35 сигнала за инциденти с него. Риск създава батерията, която прегрява и това води до „самовзривяване” на апарата.

По информация от производителя и от дистрибутора у нас този модел устройство не е пускан в официална продажба на българския пазар.

Все пак е възможно български потребители да са закупили такъв апарат онлайн или от чужбина. Затова ние предприехме необходимите мерки да създадем условия и предпоставки дори и да не е закупено на нашия пазар, устройството да може да бъде върнато и потребителят първо да не е застрашен от някакви рискове и второ да си получи обратно парите”, добави Маргаритов.

Веднага, след като Samsung обяви, че спира продажбата на проблемните продукти, социалните мрежи бяха залети с шеги и закачки по темата. НЯКОИ ОТ НАЙ-КРЕАТИВНИТЕ СНИМКИ, КОЛАЖИ И КОМЕНТАРИ ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ ТУК.