Британският боксьор даде положителна проба за кокаин при внезапен тест

Британският боксов борд отне лиценза на световния шампион в тежка категория Тайсън Фюри, след като той даде положителна проба за кокаин при внезапен тест преди две седмици. Спортистът пък обяви, че сам се отказва от титлите си, за да даде възможност на други боксьори да се бият за тях, пише британското издание “Daily Mail”.

Целта на 28-годишния Фюри сега била да се концентрира върху физическото си възстановяване.

КАДРИ ОТ ПАМЕТНАТА КАРИЕРА НА ФЮРИ ВИЖТЕ ТУК

Спечелих титлите на ринга и мисля, че, ако ги изгубя, това трябва да се случи пак на ринга. В момента обаче съм неспособен да ги защитя. Затова взех трудното и емоционално решение да се откажа от тях по собствена воля и да дам възможност на други претенденти да се борят за тях. Желая им успех! А аз ще се изправя пред друго голямо предизвикателство – да се възстановя здравето си. И знам, че ще успея, както успях в мача срещу Кличко”, се казва в изявление на боксьора.

По темата

Наскоро, в интервю за списание „Rolling Stone”, Фюри обясни, че посегнал към кокаина, за да бори тежка депресия. Сега обаче е твърдо решен да потърси медицинска помощ за справяне с проблема.

В очите на всички почитатели на бокса Тайсън си остава непобеденият световен шампион. Изключително трудно е да гледам как той се отказва от титлите си, за които е работил цял живот. По-важното обаче е, че той потърси специализирана помощ и се радва на любовта и подкрепата на семейството и приятелите си, за да стигне до пълно възстановяване”, коментира промоутърът на Фюри Мик Хенеси.

Треньорът и чичо на спортиста пък увери, че „той ще се завърне на ринга, по-силен от всякога и ще си върне всички отличия, които по право му принадлежат”.

Редактор: Маргарита Стоянчева