В петък се теглят рекордните 11,6 милиона лева от "Националната лотария"

Хиляди кандидат-милионери и тази седмица стискат палци да спечелят рекордния джакпот от „Националната лотария”. Утре се теглят рекордните 11 милиона и 600 хиляди лева. Колко от българите, обаче наистина са готови да станат толкова богати?

Късметът да спечелиш много пари може да споходи всеки. Малцина обаче успявят да ги задържат - това е стара българска поговорка. А в наше време вече мога да се спечелят например над 11 милиона и 600 хиляди лева. Физически ако си ги представим, в пачки по сто лева, това е колона от близо 23 метра.

Ако работите на заплата, това са близо 15 000 ваши заплати. Ще ви трябват век и половина за да ги получите. Много повече време ще ви отнеме, ако сте пенсионер. 

Да харчиш пари е хубаво, лошо е, когато броиш останалите, това пък е бенгалска поговорка.

„Както човек не може сам да си направи сърдечна операция, ако не е чирков, така и човек не може сам  да инвестира по целия свят. за това има професията на финансовите консултанти”, обяснява инвестиционният консултант Николай Василев.

Така че, простете настоятелството в поговорките, най-големите печалби означават най-сериозни рискове. Арабска е.

„Според мен е по добре, човек да намери хора на които има доверие. не, задлъжително първи братовчед, а човек на който можем да се доверим, че е даде правилен, разумен съвет”, казва инвестиционният консултант Николай Василев.