Версията на пострадалия зам.-кмет на Община Слатина Тошко Николов

Саморазправа след инцидент на пътя. Пешеходец беше блъснат, а шофьорът на колата - пребит. Оказа се, че блъснатият мъж е зам.-кметът на столичната Община Слатина Тошко Николов. В „Здравей, България” тази сутрин той заяви, че не познава хората, които са задържали шофьора. Не знаел и нищо за побоя над него. 

По темата

Зад волана на колата седял проф. Александър Михалев. Пред камерата на NOVA той разказа, че минал близо до пострадалия. Тогава пешеходецът ударил страничното огледало и едно от стъклата на автомобила. Михалев решил просто да продължи пътя си. След това обаче Николов ударил и задното стъкло. Тогава шофьорът се обърнал и видял, че мъжът е паднал на земята. Отбил, за да провери дали е пострадал. В този момент очевидец на случилото се му се нахвърлил и започнал да го удря. Размахал и пистолет и го заплашил с убийство.

Тошко Николов обясни своята версия за инцидента.

„Спрях служебния си автомобил до кофи за боклук, защото там имаше разкопан тротоар. В този момент зад мен спря сива кола. Господинът започна да свири с клаксона и аз му дадох знак да мине. В този момент той тръгна с пълна газ и ме притисна между моя и неговия автомобил. Превъртя ме два-три пъти. След това паднах на земята. Събраха се граждани от близкото кафе и ме вдигнаха. Нямам престава кой от тях е задържал шофьора. Успокоиха ме, че той е задържан по-надолу в еднопосочна улица. Оттам аз се качих на служебния автомобил и отидох до мястото, където са го задържали. Дойде линейка и парамедици и ме качиха в нея. Но тъй като автомобилът пречеше на движението, помолих гражданите, които бяха там, да го преместят. Затова и дадох ключовете си на случаен човек”, заяви зам.-кметът.