Среща с ексцентричната Йорданка Колева-Йоана Рубин

Пенсионирана математичка и самопровъзгласила се за лечителка на всякакви болести – кандидат за президент. Ексцентричната Йорданка Колева - Йоана Рубин - твърди, че се познава лично със световни политици като Путин, Камерън и Тони Блеър. Коя е тази жена и защо влиза в надпреварата за президент? С нея се срещна Велина Сашева.

По темата

Физик, математик, журналист, член кореспондент към ООН, лечител, поет, композитор и... кандидат-президент.

„Сега съм просто пенсионерка и се подготвям да ви бъда добър президент. Чаках 40 години и вече е крайно време”, казва Йорданка.

С псевдонима си Йоана Рубин Колева е създала телевизионни предавания за  енергийна медицина. Разказва, че е измислила и методика за лечение на рак. На основата на квантовата физика разбрала, че химио- и лъчетерапията пречат.

„По този начин онкологичните заболявания вместо да се изместват от тялото, те се внедряват по особено научен начин”, казва тя.

И още – Йорданка е ясновидец. Помагала на хора, без дори да знаят, че са били болни. Не казва обаче цената на услугата. Срещу нея е имало досъдебно производство, че е подвеждала хора с пари. Според Йорданка Колева тези твърдения са скалъпени.

Тя разказва, че се е срещала със световни величия в политиката. Познавала се с Дейвид Камерън и Владимир Путин. Общуването на световно ниво тя поддържала по свой начин - без чужди езици.

„Обявила съм още 90-а година, че съм българка и ще говоря винаги и само български. Който иска да си говори с мен, да научи български език”, категорично е Йорданка.

В политиката решила да влезе заради интуицията си. Иска подкрепа и от младите, и от възрастните, и от едрия, и от средния капитал, както и от всички опоненти. В политиката се кани да е балансьор.

Йорданка Колева щяла да се бори за по-ниски банкови лихви, да се опълчи на частните съдебни изпълнители и да посрещне милиардите, които скоро щели да дойдат към България заедно с нейната победа. За евентуалното си бъдещо работно място – „Дондуков 2”, въздъхва с надежда: „Аз заслужавам това!”

За да заслужи мястото си в кандидат-президентската листа Йорданка Колева е отговорила на всички изисквания на Конституцията. Над 40 години е, живяла е последните пет години в страната и не е поставена под запрещение.