Милиардерът плаши със съд изданията, публикували обвиненията

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ – Доналд Тръмп, продължава да се бори срещу обвиненията на няколко жени, че им е посягал сексуално. По-малко от месец преди изборите, милиардерът изостава в проучванията и обвини щаба на опонента си Хилъри Клинтън и няколко медии, че участват в координирана кампания, за да го спрат.

По темата

През последната седмица Тръмп беше принуден да се защитава. Първо се появи запис от 2005 г., в който той прави вулгарни коментари за жените.

Последва статия във вестник „New York Times” за две жени, които обвиняват Тръмп, че им е посягал сексуално без тяхно съгласие.

Впоследствие се появяват още жени с подобни разкази за неприятни преживявания с кандидат-президента. Бившата журналистка от списание „People” Наташа Стойноф публикува материал, в който твърди, че през 2005 г. бизнесменът  започнал неочаквано да я целува по време на интервю. Тръмп категорично отрича.

„Тези твърдения са изфабрикувани… Те са чиста измислица и пълна лъжа! Тези събития никога, никога не са се случвали”, казва милиардерът.

Той дори заплаши „New York Times” със съд, а съпругата му Мелания настоя за опровержение и извинение от страна на „People”.

Скандалите обаче започват да се отразяват негативно на предизборната му кампания. Според национално проучване на Fox News Клинтън води пред Тръмп със 7%.