Димитър Главчев свиква депутатите на 18 и 19 октомври

Димитър Главчев свиква две извънредни пленарни заседания на парламента на 18 и 19 октомври 2016 г., съобщиха от Народното събрание.

Заседанието на 18 октомври ще бъде от от 12.00 до 17.00 часа.

По темата

В дневния ред са включени проекторешение за отмяна на Решението на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на Народното събрание през октомври и ноември тази година и проекторешение за създаване на Временна анкетна комисия, която ще проверява всички данни и действия по проекта АЕЦ „Белене” за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г.

В програмата са и ратифицирането на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия” 2014-2020, както и второто четене на промени в Закона за военната полиция. Предвижда се народните представители да обсъдят и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави- членки, от друга страна, както и проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Ще има и първо гласуване на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и на промени в Изборния кодекс.

В дневния ред на заседанието на 19 октомври, което ще започне от 9:00 часа, са включени проекторешение за отмяна на Решение на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на Народното събрание през октомври и ноември 2016 г. и първо четене на законопроекти за промени в Изборния кодекс.

В програмата са и първо четене на промени в Закона за задълженията и договорите,  проекторешението във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави членки, от друга страна, както и първо четене на промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Припомняме, че след три неуспешни опита Народното събрание не успя да събере кворум за днешното си извънредно заседание. Според ГЕРБ и Патриотичния фронт било работа на БСП и ДПС сами да си осигурят кворум, след като са свикали извънредно заседание.