Обвиненият може да получи до 6 години затвор

Семейството на 23-годишния Никола Терзиев, който загина в катастрофа, поиска по- строги наказания за убийците на пътя.

Автомобилът на момчето беше буквално изхвърлен от магистрала „Хемус”, след като друг шофьор го удари с около 200 километра в час.

По темата

Инцидентът доби популярност, когато семейството на загиналия Николай публикува негова снимка, заедно с Бойко Борисов от времето му на главен секретар.

Преди 50 дни животът на една майка се преобръща. Тя научава, че детето ѝ е убито при тежък пътен инцидент, а виновният водач не е задържан.

„Той през тези 50 дни си е живял нормално”, коментира Анелия Терзиева. За нейния живот казва: „Ако кажа ад и кошмар, малко ще е”.

И Анелия си поставя цел – законът да се промени, така че наказанията за причиняване на смърт на пътя да станат по-строги.

 „50 дни аз нямам друго какво да правя. Аз само мисля как да предпазим други родители от такава участ. Една майка да знам, че не я е сполетяла моята участ, за мен ще бъде лична победа”, заявява Анелия Терзиева.

Премиерът Борисов поема ангажимента да съдейства. Няколко дни след срещата му с почерненото семейство автотехническите експертизи са готови и мъжът, причинил смъртта на Никола, е задържан. 

Задържаният Бейтула Исмаил вече е с повдигнали обвинения за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост и е за постоянно в ареста. Той е рецидивист на пътя, с много актове за превишена скорост. И условна присъда, защото убил пешеходец през 2010 година. Сега обаче Исмаил може да получи 6 години ефективно наказание.