Ще направим така, че да подобрим комуникацията, заяви Зеленогорски

Реформаторският блок препотвърди подкрепата си за кабинета „Борисов”. Това стана ясно след продължила повече от 2 часа извънредна среща в Министерския съвет, на която бяха поканени и членовете на политическите кабинети в коалицията. 

По темата

„Винаги, когато има изборна кампания, в случая президентска, има и напрежение. И трите партии имат различни кандидатури и това води до напрежение. Никой не е поставял въпроса дали някой подкрепя ГЕРБ. Партиите изразиха подкрепата си към управляващата коалиция“, каза здравният министър Петър Москов, който е от ДСБ. 

„Има известно влошаване в комуникацията в управляващата коалиция. Ще подобрим комуникацията и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата. Трябва да продължим, с подкрепата на мнозинството. Нашата оценка е позитивна към нашите министри и министрите на правителството”, заяви Найден Зеленогорски. 

Демократи за силна България са обявили от преди 1 година, че са в опозиция, а ние сме обявили, че подкрепяме мнозинството и тази управляваща програма, зад която застанахме и се подписахме. Оттук насетне бъдете абсолютно спокойни – няма да тласнем България в спирала на предсрочни избори или да дадем властта на БСП и на ДПС на тепсия. Това ние няма да го направим“, подчерта Зеленогорски. 

„Парламентарната група на ГЕРБ още на следващото заседание в парламента да подкрепи всички предложения на опозицията – каквито и предложения да има опозицията, ние ще подкрепим. Каквото и предложение да имат, ние ще ги подкрепим. И да видим новите формати, които се организират", заяви премиерът Борисов. 

По-рано през деня Борисов заплаши Реформаторите с изгонване от коалицията. Премиерът пристигна изненадващо в парламента, където депутатите се опитваха да сформират кворум за извънредно заседание по предложение на БСП и ДПС. Това обаче не можеше са се случи, защото депутати от ГЕРБ не се регистрираха. Тогава Борисов нареди на депутатите от ГЕРБ да приемат всички предложения за дневния ред на опозицията. 

Борисов заплаши Реформаторския блок, че ако не се държат като управляващи, ще се раздели с тях като партньори, след като го критикуваха в парламента. Според премиера обаче те мълчат в Министерския съвет, а депутатите им се правят на опозиция.

Борисов заяви, че „повече няма да се занимава с тях" и че от парламентарната група на ГЕРБ са поискали да преформатира правителството.