Вижте пълен списък на държавите и колко секции ще има във вкяса една от тях

Без промяна в броя на секциите в една държава зад граница. Това реши Централната избирателна комисия (ЦИК). Така максималните секции остават 35, въпреки недоволството на българите в чужбина. 

Централната избирателна комисия определи окончателно местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място, при произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и националния референдум на 6 ноември 2016 г.

Ще бъдат открити общо 301 секции в 72 държави. Най-много секции ще бъдат открити във Великобритания – 35, САЩ – 35, Турция – 35, Испания – 27, Гърция – 13.

За определяне на броя на секциите във всяка държава били взети предвид мотивираните предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства за съответната държава,броя на подадените заявления, географското местоположение на местата и отдалечеността им едно от друго, актуалната численост и разпределението на българската общност в отделните места, предложенията на организациите на българските граждани в чужбина и др.

ПЪЛЕН СПИСЪК НА БРОЯ НА СЕКЦИИТЕ ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ВИЖТЕ ТУК.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки, видеоматериали или текстови сигнали.

ВСИЧКО ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТИТЕ И ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК