Друга клиника искала 30 000 лв. дарение, за да лекува мъж в кома

Болница въведе такса разговор с лекар анестезиолог преди операцията. За тази услуга се плащат 150 лева. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция

По темата

„Медицински одит” проф. Златица Петрова по време на семинар в Стара Загора, цитирана от в. "Монитор".

Тя разказа, че въпросната болница, която е една от най-големите частни и многопрофилни не само в София, но и в цялата страна, е въвела редица подобни услуги, като ги е класифицирала в своеобразни пакети. Така например една от тях е контактуване с медицинско лице по време на целия престой в лечебното заведение.

СЛУЧВАЛО ЛИ ВИ СЕ Е ДА ВИ ИСКАТ ПОДОБНИ НЕОБИЧАЙНИ ТАКСИ В БОЛНИЦА И ЗА КАКВИ УСЛУГИ Е ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО? ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ОТГОВОРИ ВЪВ FACEBOOK НА НОВИНИТЕ НА NOVA

„Контактуването с медицинско лице е част от алгоритъма за добра медицинска практика, това не е VIP услуга, нито бонус“, коментира този „иновативен” начин за прибиране на пари от болните проф. Петрова.

Многопрофилна болница в София е поискала 30 000 лева дарение от близките на млад мъж в кома, за да го лекува. Това е друг случай, на който са се натъкнали медицинските одитори по време на своята работа. Въпросното лечебно заведение, което също е частно, има договор с Националната здравноосигурителна каса, която плаща за медицинските грижи при такова състояние. Освен това се оказало, че пациентът в кома има и договор за допълнително здравно осигуряване с частен фонд. Независимо от това болницата се е опитала да прибере парите от неговите роднини.