Актьорът представи новия документален филм "Before the Flood"

Американската кинозвезда Леонардо Ди Каприо отправи призив в Париж за действие срещу глобалното затопляне заедно с френския министър на околната среда Сеголен Роял и кмета на френската столица Ан Идалго.

По темата

„Времето на притиска и Земята отчаяно се нуждае от нашата помощ“, каза актьорът в Театр дьо Шатле в Париж, където беше за премиерата на филма "Before the Flood" /Преди потопа/.

В тази документална лента на режисьора Фишър Стивънс, актьорът и режисьор среща зрителите с експерти и политици в търсене на решение за проблемите, свързани с промените на климата на Земята, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.

„Осъществяването на този филм ме отведе, заедно с режисьора Фишър Стивънс на едно невероятно тригодишно пътешествие в четирите краища на света, за да съберем доказателства за унищожителните последствия от промените в климата и да поставим въпроса за възможностите на човечеството да разреши този проблем, който може да е най-катастрофичният, пред който сме се изправяли“, каза той.

Ди Каприо изрази удовлетворение от това, че близо 200 страни са сключили през декември 2015 г. споразумение за намаляване на парниковите емисии, което според него не само ще подобри околната среда, но и ще „ни отведе в един по-устойчив 21 век“.