Представители на партиите в управляващата коалиция обсъдиха вота през ноември и промените в Изборния кодекс

Трайчо Трайков може да отиде на балотаж, само ако кандидатства за председател на домсъвет”. Това каза в ефира на „Здравей, България” евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По темата

Представителят на Реформаторите Димитър Делчев пък подчерта, че Трайков е „по-голям патриот от много от хората в Патриотичния фронт”, защото е роден в Македония.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова каза, че кандидатът за президент на управляващата партия Цецка Цачева е родена в България и ще разчита изцяло на гласовете на българските граждани на вота през ноември. Атанасова отрече ГЕРБ да очаква подкрепа от ДПС на изборите и на евентуален балотаж.

Представителите на партиите в управляващата коалиция коментираха и промените в Изборния кодекс, за които партньорите се споразумяха на спешни консултации в понеделник. Те се разбраха броят на секциите за гласуване на българите в чужбина да се увеличи само за страните членки на Европейския съюз. В останалите държави те ще бъдат максимум 35.

Освен това, коалицията реши вотът на гласувалите с „Не подкрепям никого” да се счита за действителен при президентски и местни избори, но не и при парламентарни.

Предстои измененията да бъдат гласувани в пленарната зала във вторник.

Още по темата гледайте във видеото.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки и видеоматериали.