Държавният глава на САЩ разкритикува милиардера и заради неговото ласкателство спрямо Владимир Путин

Американският президент Барак Обама отправи поредна доза критика към кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп заради това, че се опитва да дискредитира предстоящите избори с обвинения в изборни измами. Държавният глава призова Тръмп да „спре с хленченето“, пише БГНЕС.

По темата

Изправен пред спад в подкрепата и обвинения в сексуални посегателства, Тръмп обвини Белия дом в изборни измами срещу него, предупреждавайки за „голяма по мащаб избирателна измама“.

„Няма доказателства, че това е ставало в миналото, нито пък отделни случаи, в които това ще стане този път. Така че съветвам Тръмп да спре с хленченето и да се опита да спечели гласове“, каза Обама.

Държавният глава на САЩ разкритикува милиардера и заради неговото ласкателство спрямо руския президент Владимир Путин.

“Продължителното ласкателство на Тръмп към Путин и степента, до която той изглежда моделира много от своите политики и подходи спрямо тези на Путин, са безпрецедентни за американската политика“, посочи Обама.

Той самият заяви, че е изненадан и разстроен от факта, че въпреки критиките на милиардера спрямо политиката на Обама за диалог и неговите някогашни антируски позиции, сега е човекът, който подкрепя именно политиката на руския държавник.