Този турнир е много специален за мен, призна най-добрият ни тенисист

"В Стокхолм ще мога да проверя в какво състояние съм физически и ментално. Винаги съм щастлив, когато се връщам в града”, заяви най-добрият ни тенисист преди участието си на турнира в Стокхолм. 

По темата

Григор Димитров говори пред шведските медии за очакванията си от надпреварата, както и за новия си наставник Дани Валверду. Първата ни ракета е поставен под номер 2 в схемата, като утре ще стартира директно от осминафиналите, където негов съперник ще е естонецът Юрген Зоп, съобщава БГНЕС. 

„В този момент не мога да се поставя в позицията да бъда фаворит тук. Може да съм втори в схемата, но тук има и няколко момчета, които наистина играят страхотно в момента. Аз обаче харесвам шансовете си. В последните седмици записах няколко победи над добри тенисисти”.

Българинът коментира и работата си с венецуелския специалист Дани Валверду, под чието ръководство се завърна сред най-добрите 20 в света. „Той е добре познато име. Работи с Бердих, беше дълго време и с Анди Мъри. Дани е много опитен в своята сфера, разбира тениса много добре, което помага много. Вълнувам се от нашата работа. Отскоро сме заедно, предстои ни още много път. Постигнах няколко добри резултата, нивото ми се подобри и нашата цел сега е да поддържам високо ниво. Надявам се да бъда здрав и да продължавам да развивам играта си.”

Преди сезона просто исках да играя. Не си възлагах големи цели, защото не играех добре. Не се чувствах добре на корта, записах няколко загуби и това се отрази на мястото ми в ранглистата. Въобще не предполагах, че до края на сезона ще успея да се върна в Топ 20. Но с няколко добри резултата, и с идването на Дани, нещата се промениха драстично”, допълни още Димитров.

Двубоят между Димитров и Зоп ще се изиграе в четвъртък и ще може да го проследите в каналите на DIEMAEXTRA, както и на GONG PLAY.