Нападателят и жертвата са стари познати

Мъж, болен от параноидна шизофрения, намушка свой познат на столичната улица "Владайска".

Инцидентът стана рано сутринта в петък. Психично болният причакал жертвата си пред дома му. Между двамата имало борба. Раненият е откаран в столична болница, където лекарите се борят за живота му. 

По темата

Психичноболният мъж също е настанен в лечебно заведение. 

От близки до пострадалия NOVA научи, че кървавата свада има предистория. Всичко започнало през ноември 2015 г., когато жертвата и трима негови приятели се срещнали с болния мъж. Познавали се от години, защото шизофреникът като дете живеел на ул. "Владайска" заедно с тях. Споделил им, че търси момиче, с което бил в детската градина, защото сега разбрал, че тя е любовта на живота му. 

След срещата започнал тормозът. Болният мъж причаквал мъжете пред домовете им, нападал ги и ги заплашвал с убийство. И от тримата са подавани жалби в полицията, но в крайна сметка, по думите на приятелите на пострадалия, прокуратурата излиза със становище, че не може да го накаже, защото е психично болен и диагностициран с "паранидна шизофрения". 

Заплахите продължили и така се стигнало до днешния кървав инцидент.

"На практика се оказва, че държавата е безсилна да се справи с психично болните, които тормозят по един или друг начин някого", казаха близки на пострадалото момче.