След като изпратихме най-успешния летен сезон за последните 24 години, идва ред на зимата

След  като изпратихме най-успешния летен сезон за последните 24 години, идва ред на зимата. Какво да очакваме през следващите месеци?

По темата

Ивайло е собственик на автосервиз. Почива рядко, но на Коледа задължително оставя работата и посреща празника в планината.

„Обикновено семейно се събираме с приятели и заминаваме. Доста по-скъпо отколкото вкъщи, но въпреки всичко през годината съумяваме да съберем пари”, заявява Ивайло Драмкин.

Любимата дестинация на Ивайло и семейството му е Велинград. Тази година също ще празнуват там. А според хотелиерите в града почивката ще му излезе по-евтино. Причината – миналата година  в много от хотелите останали свободни места.

Въпреки намалението 3-дневните семейни пакети  за празниците са на цена от 1500 до 2600 лева.  

В Банско промяна на цените има, но минимална. А увеличението  на цените, според  бизнеса, се отразява положително на икономиката.

„Това означава нов растеж  и повече пари за преразпределение”, обяснява Благой Рагин, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По време на празниците нощувките в Банско ще са между 70  и 150 лв на човек на вечер. А хотелиерите в града са сигурни, че зимният сезон ще бъде по-силен от предходния.

Според туроператори, половин милион българи ще посрещнат празниците по родните курорти. 

Репортер: Владислава Тричкова