Над 3000 снегорина ще се включат в почистването на републиканските пътища тази зима

Пътната агенция и КАТ започват съвместни проверки на наличните техника и материали, с които разполагат фирмите за зимно поддържане. 

По темата

Над 3000 снегорина ще се включат в почистването на републиканските пътища тази зима. Във всички пунктове има материали, останали от миналия сезон и в момента се извършва доставка на допълнителни количества пясък, сол и луга.

Всички 27 областни пътни управления имат сключени договори за поддържане на републиканските пътища.

Все още обаче няма райони с въведен режим на зимно поддържане.

Фирмите, които тази година ще почистват пътищата на страната са готови, учериха от пътната агенция. До 1 ноември те трябва да са напълно заредени, а снегорините преоборудвани, тъй като част от тези машини се използват и за строителни дейности. От пътната агенция очакват времето да се влоши именно през първите десет дни на ноември.

400 млн. лева са дадени тази година за ремонтни дейности, като се очаква по-голямата част от тях да приключат в началот на зимния сезон. Проблеми ще има на магистрала „Хемус”, където продължават ремонтите на тунелите „Витиня” и „Ечемишка”.  

От пътната агенция убеждават, че ако през зимата на магистрала „Хемус” възникват проблеми с движението, имат готовност да спират и отклоняват тежкотоварните автомобили, така че да не затрудняват движението.