Скандалът се разрази в болница в Бургас

Скандал в болницата в Бургас - хирург се появи пиян на работа. За това са сигнализирали пациенти, потърсили помощ в спешното отделение. Проверката с дрегер е показала 1,89 промила алкохол. 

Снощи в бургаската болница пристигат баща и дъщеря, която е със съмнение за апандисит. След среща с хирурга обаче бащата вика полиция, защото видял, че докторът е пиян и неадекватен.    

Д-р Дудулов веднага бил отстранен от смяна. Отказва да говори за случилото се. Провокирана за разговор обаче е Здравка, която същият лекар оперирал от жлъчка по спешност преди две години. Твърди, че бил пиян и когато трябвало да й маха конците.

От болницата в Бургас категорично отказват изявление по темата. По случай имало проверка и до нейното приключване лекарят бил отстранен от работа. До този момент срещу него нямало сигнали нито от пациенти, нито от негови колеги.

От Лекарския съюз в града също отказват коментар, чакали проверката. Преди да дойде в Бургас, д-р Дудулов работил в Казанлък и Пазарджик. Неофициално се говори, че и на предишните си работни места е имал проблеми заради алкохола.

Репортер: Искра Урумова