Лидерът на БСП коментира и случилото се преди години в "Булгартабак"

От БСП не са преговаряли с други партии за подкрепа на президентските избори. Tова каза в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова. Така тя задочно отговори на премиера Бойко Борисов, който преди дни обвини ръководената от нея партия в предизборна договорка с ДПС.

Не сме говорили с колеги за подкрепата на ген. Радев в кандидатпрезидентската кампания”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По темата

Водещите на сутрешния блок я върнаха към далечната 2007 г., когато тя бе уволнена от поста зам.-министър на икономиката. Припомняме, че от декември 2005 г. Нинова бе председател на Управителния съвет на „Булгартабак Холдинг“ АД.

През 2007 г. тя бе отстранена от управата на дружеството и е разследвана по твърдения за престъпление срещу правосъдието. Според прокуратурата тя и следователят Татяна Шарланджиева са „пазили“ бизнесмена Красимир Георгиев /известен като лобист в съдебната система с прякора „Черния Красьо с тефтерчето“/ от наказателно преследване по делото „Топлофикация“. Нинова е отстранена с решение на премиера Сергей Станишев от поста на заместник-министър през май 2007 година.

„През 2007 г. не го казах, защото срещу мен се водеше разследване. Твърдя, че съм единственият човек, който се опълчи срещу Делян Пеевски и той ме размаза чрез уволнение, завеждане на дело, две години съд и морално омерзение в обществото, че съм корумпирана. Всичко това накуп. Като зам.-министър от мен се искаше да се продаде „Булгартабак”.

Казахме „Не” за 100 милиона, защото само в сметките му имаше 600 млн. лв. уволниха ме, дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора. Като зам.-министър от мен се искаше да се съглася с износ на жито от резерва и след това той да бъде попълнен чрез покупка на цени, които ощетяват страната. Не се подписах”, пояни Корнелия Нинова.

„Булгартабак” не е продаван от мен, а от Агенцията по приватизация с наблюдаващ министър Трайчо Трайков”, каза в отговор премиерът Борисов.

Той се закани да разпореди ревизия на всички приватизационни сделки от т.нар. период на преход у нас.