Представленията събират родните мегазвезди под един купол

Цирк „София” организира поредица от пет галаспектакъла, с които ще бъде поставено началото на честванията по случай 120-тия юбилей на българското цирково изкуство. Представленията, които ще се състоят на 16, 17 и 18 декември, ще съберат под един купол мега звездите на родния цирк, пръснати по света. Това разказа в ефира на „Здравей, България” водещият Драгомир Драганов.

На арената ще излязат наследниците на най-големите ни циркови фамилии. Сред тях е правнукът на легендарния Лазар Добрич - Кристофър и неговата трупа - жонгльори върху гигантски сфери. За първи път на българска земя ще пристигне и Зоре Еспаня  – дъщеря на прочутата Деси Кехайова, влязла в книгата на рекордите на Гинес със завъртане около тялото си на 102 обръча и трагично загинала на манежа при изпълнение на акробатичен номер.

Със своите виртуозни умения в акробатиката на коне, висшата езда и дресурата на екзотични животни, в спектаклите участват три поколения на прочутата фамилия Валдемар - едни от основателите на българската циркова школа. Зрителите ще видят и главозамайващи въздушни каскади от трупа Янчеви. Принцесата на легендарната циркова династия Романови – Мадлен, ще покаже феерична дресура на гълъби. На манежа ще излезе и единствената жена в Европа, която виси на косата си - Даниела Валоскова.

Специален гост на първия спектакъл ще бъде най-прочутият днес български цирков артист - еквилибристът Енчо Керязов.

Още по темата гледайте във видеото.