Проблемите на хората са лични - липсата на инсулин и как да се отглеждат две деца със заплата от 300 лева

Броени дни преди президентските избори - какво очакват от новия първи жителите на Димитровград и района.

СНИМКИ НА АНИ САЛИЧ И НИКОЛАЙ ДОЙНОВ ОТ ДИМИТРОВГРАД ВИЖТЕ ТУК

Един от кандидатите за президент – ген. Румен Радев, е родом от Димитровград. Ани Салич и Николай Дойнов се срещнаха с негови колеги, разговаряха с хора от града и съседните села, с военни и цивилни. Проблемите на всички са еднакви. Те се свеждат не толкова до президентския вот, колкото до личните проблеми като липсата на инсулин, или как да се отглеждат две деца със заплата от 300 лева.

По темата

Полковник Велико Киряков, някога командир на 21-ви изтребителен, авиационен полк - днес пенсиониран военен. Показва ни базата в Узунджово, от която днес е останала само буренясалата полоса и празните укрития за самолети.

Офицерът от запаса нарича кандидата за президент Румен Радев "част от последното поколение бойни пилоти в България, което имаше шанса да лети".

Капитан Светлозар Младенов не искал да бъде човекът, който последен ще затвори вратата на авиобазата в Узунджово. Затова напуснал.

За да има армия трябват и пари. Но пари трябват за всичко. Тук, в Узунджово, хората успяват да преживяват с 200 лева. 

А как е в самият Димитровград?

Градът на мечтите. Димитровград съществува само от 70 години - тук има работещ завод за торове и голям пазар, който захранва цяла България със стока.

На пазара в Димитровград искат от политиците още работа, а не помощи.

Има и търговци, които не се оплакват. Павел Петров продава автомобилни аксесоари от 20 години.  Казва още, че сам прави своя избор. Не оставя другите да решават вместо него.

Целия репортаж гледайте във видеото.