Така Нидал Хлайф коментира предложенията на Валери Симеонов да се използва оръжие и сила при охрана на границата ни

„България е в изборна кампания, затова се насажда омраза и страх към тях. Всички политици са против бежанците, тъй като се страхуват за рейтинга си”, заяви в студиото на "Здравей, България журналистът Нидал Хлайф. Така той коментира предложенията на Валери Симеонов за охраната на границите ни и използването на оръжие и сила.

По темата

Той се обърна към всички кандидати за „Дондуков 2“ и ги попита бежанците ли са най-големият проблем на страната ни и всички други проблеми решени ли са? 

Профилът на мигрантите много се промени”, каза депутатът  от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров. Той поясни, че според предложението на Патриотите при необходимост ще се използва сила, а не когато някой бяга от режима на Ердоган. 

По думите на Байрактаров тези хора не са бежанци. „Ние сме казали, че сила ще се използва само при необходимост. Ако Турция пусне емигрантите, както непрекъснато заплашва, армията трябва да има права да използва сила”, категоричен е депутатът от Патриотичния фронт. „Даваме възможност войниците ни да могат да опазят границата ни и народа”, допълни той.

Журналистът го попита в коя нормална държава оградата по границата е открадната още преди да бъде построена. "Това е езикът на омразата. Сложете газова камера. Това не е решение. Езикът на омразата в момента е приет за нормален и от него се трупат дивиденти”, заяви Хлайф.

Според него в момента в България има патриотизъм, който граничи с фашизъм. „Истерията около бежанците е политическа. Броят на бежанците през 2016 година е по-малък от 2015 година”, аргументира се той.

Байрактаров пък го помоли да не използва лоши епитети за държавата, която го е приела и му е дала всичко необходимо.

„В Брюксел целия град се охранява от тежко въоръжени войници”, заяви депутатът и попита журналиста дали има българско гражданство, а той му отговори, че няма. „Ето затова не ви интересува сигурността на страната”, отвърна му той.

Целия разговор гледайте във видеото.