Това е една от най-обичаните храни, след пицата и бургера

Едва ли има човек, който да не обича пастата, особено под най-популярната й форма на спагети. Думата „spaghetti” е италианска и означава „връвчици“. Има различни теории дали първоизточникът на вкусното тестено ястие е Италия или Китай, но това едва ли е толкова важно за феновете му, пише БГНЕС.

По темата

Това е една от най-обичаните храни, след пицата и бургера и има различни вариации в приготвянето ѝ, така че да задоволи всеки вкус.

Представяме ви едни от най-вкусните рецепти, освен класическите „Карбонара” и „Болонезе”, които трябва да опитате поне веднъж.

“Cacio e pepe” представлява спагети, гарнирани с бял пипер, настърган пармезан, масло и пекорино.

“Альолио” - този вид спагети са също много лесни и вкусни. Овкусяват се със зехтин, чесън, пресен магданоз и червен пипер.

„Примавера“ са спагети със сезонни зеленчуци. Слагат се тиквички, аспержи, морков, грах, броколи и гъби.

„Ала Путанеска“ пък наподобяват познатите „Болонезе”, но без кайма. Вместо нея, освен доматения сос се добавят аншоа, каперси, чушка, риган и босилек.

Спагетите с лук наподобяват „Альолио“, но се добавя лук и сирене „Гран Падано”.

Спагетите с морски дарове са едни от най-популярните. Те включват морски дарове, доматен сос, сос „Базил”, лук и кралски скариди.

Пай от спагети представлява запечени на фурна спагети с пармезан, колбас, магданоз, грах и лук.